Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2007 15:23 - Откъде идваме, накъде отиваме...? Част II
Автор: tamzin Категория: Забавление   
Прочетен: 999 Коментари: 0 Гласове:
0



           Интервю с Майкъл Кремо

- Каква е тайната история на човешката цивилизация?

- Избрах това заглавие, защото на хората им се дава само една от версиите за развитието на човечеството, и при това тази версия не е подкрепена от всички възможни доказателства. Историята, която ни се дава от тези, които контролират образователната система, е, че ние сме едни изцяло материални същества, които са се появили в резултат на изцяло материалния процес на еволюцията, който е започнал на Земята преди 2 или 3 милиарда години, когато някакви химични елементи според тях са се комбинирали и образували първият жив организъм. И след това те обясняват, че някои от тези едноклетъчни са се трансформирали в многоклетъчни, после в риби, някои от рибите изпълзели на земята и станали животни, някои от тях станали примитивни човекоподобни маймуни и най-накрая някои от тях станали човешки същества през последните 100 хиляди години. Но когато погледнем всички доказателства, които има науката, а не само тези, които се пишат в учебниците и могат да бъдат контролирани, ще видим, че има доказателства, че човекът е съществувал на земята от самото съществуване на живота и тези доказателства и тази история са скрити. Не говоря за някаква теория на конспирацията, не казвам, че учените знаят, че има такива доказателства и не ги показват на публиката, защото това ще разруши тяхната настояща концепция. По-скоро те смятат, че има някаква грешка в тези доказателства, може би не са в състояние да кажат какво точно, но са сигурни, че нещо е погрешно. Преди две години в отдела по антропология на Руската академия на науките в Москва описах доказателства за изключителната древност на човечеството и говорих за процеса, който наричам филтриране в сферата на науката. Обясних, че всички доказателства, които подкрепят съвременната теория, минават през този филтър по много лек начин. Но всички доказателства, които противоречат на настоящата теория са филтрирани - ние не чуваме нищо за тях. Както казах вече това не е някаква сатанинска конспирация,  а общоизвестен факт - теориите предопределят начина, по който биват третирани, и аз просто се опитах да покажа как нещата действат относно темата за произхода на човека. Една от присъстващите археоложки много се разгневи от моите думи и заяви, че те са честни учени и не крият нищо от хората. Беше си купила моята книга и ми каза, че не я е чела още, но е сигурна, че всичко в нея е грешка или фалшификация. Тя беше много ярък пример за филтрирането на общественото мнение. Има много доказателства, че ние сме били тук от самото начало на живота. А това означава, че приетата ни днес история не е правилна. Именно това се опитвам да обясня с човешката деволюция - че ние не смe еволюирали от материята, а сме деволюирали от чистото съзнание и духа.

- Какви са доказателствата за вашата теория?

- Вече казах, че днес повечето учени започват с предположението, че човешките същества са комбинация от прости материални елементи. Според мен обаче е по-логично човек да е изграден от трите елемента материя, разум и съзнание. Обикновената материя няма нужда от коментар, защото тя съществува навсякъде около нас и всички я виждаме, но какво да кажем за разума? Съществуват толкова дефиниции на това понятие, колкото хора има по света. Ето моето лично определение - разумът е фин материален елемент, който е свързан с човешкия организъм и може да въздейства върху обикновената материя по начини, които не можем да си обясним чрез законите на познатата ни физика. За това има множество доказателства и те идват от скритата история на физиката, както я наричам, защото научното филтриране влияе и на физиката, която ни дава основната картина за състоянието на света. Ще дам два примера от тази област - всеки студент учи за дейността на Пиер и Мария Кюри, които получават Нобелова награда за отриването на радия. Но това, което не се знае е, че и двамата са участвали в началото на ХХ-ти век в Париж в психически експерименти като част от група от 20 известни европейски учени, ръководени в продължение на две години от Еусебио Паладино, медиум. Тези изследвания са документирали множество случаи, потвърдени от тази група учени, за безспорното непосредствено въздействие на разума върху различни материални обекти. Подобни изследвания се извършват и днес например от Робърт Джан, ръководител на инженерния отдел в университета Принстън. Неговата катедра провежда изследователска програма с генератор на случайни числа, който ще генерира последователност от числата 1 и 0. Ако пуснете машината да генерира сама числата, накрая ще се получат 50 процента единици и 50 процента нули. Джан и колегите му събрали студенти от университета и ги помолили да седнат пред машината и да пожелаят повече единици, отколкото нули, без да имат какъвто и да е друг начин освен чрез мисловно усилие да и влияят. Този експеримент протича повече от десет години и вече е установено, че студентите наистина са в състояние да повлияят на машината да генерира повече единици от нули. За мен това е доказателство, че този фин елемент - ума или разума, съществува и може да въздейства върху обикновената материя по начини, които не можем да обясним със законите на физиката.

- Следователно науката въпреки традиционното си негативно или поне скептично отношение към тази проблематика прави все пак нещичко за изследването на такива явления? Как свързвате тези факти с човешката история?

- Ако искаме да говорим за произхода на човека, ние ще трябва да говорим не само за обикновените химични елементи, а ще трябва да вземем предвид и елемента разум, както и елемента съзнание. Има ли доказателства за съзнание, съществуващо отделно от тялото? Има, потвърждават го медицинските доклади за преживявания извън тялото. Когато човек получи инфаркт например, кръвта не достига до мозъка и медицинската апаратура показва, че е настъпила мозъчна смърт. В такъв момент човек трябва да е в пълно безсъзнание, но въпреки това множество хора твърдят, че точно тогава са се откъснали от тялото си и са се издигали нагоре, наблюдавайки всичко, което става под тях. Сърдечният хирург Майкъл Сейбам направи проучване на този феномен и сравни разказите на тези хора с медицинските досиета на операциите. Всеки случай е различен, лекарите внимателно описват всяка стъпка, която правят, когато оперират. Пациентите нямат достъп до тази информация и въпреки това те понякога описват в детайли протичането на интервенцията по времето, в което са били според медицината в мозъчна смърт. Подобни резултати се наблюдават  от много други лекари в различни части на света. Така че има доказателства, че съзнанието може да съществува отделно от тялото. 

- Очевидно това е извод с много сериозни последствия за нашето светоусещане, макар че той е предугаден от много религиозни системи и мистични учения?

- Идеята за това, че съзнанието или духа може временно да излезе от тялото и после пак да се върне в него води до идеята, че съзнанието може да влезе в друго тяло също така лесно, а оттам следва идеята за прераждането. И за тази теория има доказателства. Например американският психолог Иън Стивънсън и неговите сътрудници са изследвали хиляди деца, които си спомнят нещо от минали животи. По-възрастните, които често си измислят, обикновено казват, че в предишният си живот са били известни и богати хора. За разлика от тях децата на 3 или 4 години разказват, че са били съвсем обикновени хора, които са починали наскоро преди раждането на детето. В повече от осемстотин случая Стивънсън и неговите сътрудници са успели да издирят следите на починалите хора и да докажат, че децата казват истината. 

- Следователно трябва да се замислим дали опростенческото отношение към тези проблеми не заслонява от нас истината за човешката същност въобще?

- Има много доказателства, които ни показват, че ако искаме да разберем къде започва съществуването на човека по един научен начин, много  по-разумно е да започнем с предположението, че човек е изграден от материя, разум и съзнание, отколкото с твърдението, че човешкото същество е комбинация от химични елементи и нищо повече. Ако тръгнем с второто предположение, то ние ще трябва непрекъснато да игнорираме всички доказателства за първото и също така ще трябва да отхвърлим натрупаната мъдрост на човечеството през хилядолетията. Смятам, че има множество доказателства в подкрепа на идеята за човешката деволюция.



Тагове:   накъде,   отиваме,   Откъде,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tamzin
Категория: Забавление
Прочетен: 443730
Постинги: 159
Коментари: 304
Гласове: 3904
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031